Alzheimer Café Deventer programma 2018

17 september Zo lang mogelijk deelnemen met dementie

Mira Holtmaat uit Twello heeft geprobeerd haar moeder zolang mogelijk te laten deelnemen aan de leuke dingen die ze buiten de deur deed. Hoe kun je de kwaliteit van leven met kleine dingen verbeteren? Wat kun je met de juiste bejegening bereiken? Hoe kun je je verbinden met de persoon met dementie, maar ook met de omgeving van deze persoon? Hoe kun je dit als mantelzorger praktisch bewerkstelligen? Het is vooral het denken in mogelijkheden. Wat kan de buurt of wijk doen om hier aan tegemoet te komen. Een persoonlijk verhaal van het leven buiten de deur met dementie en wat je als mantelzorger hier in kunt betekenen.

22 oktober 2018 Wat kan een casemanager/mantelzorgconsulent voor u betekenen?

Welke begeleiding is er voor thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger? Hoe ziet die begeleiding er uit? Is het wel zinvol om begeleiding te vragen als de diagnose nog maar net gesteld is? Wat doet een casemanager of mantelzorgconsulent? Wat is het verschil tussen deze twee functies? Hoe kom ik met hen in contact? Zijn daar kosten aan verbonden? Allemaal vragen die beantwoord zullen worden door Netty van de Grootevheen.

19 november 2018 Geschikte activiteiten voor mensen met dementie

Het is belangrijk dat men actief blijft ook als men geheugenproblemen heeft. Vaak zien we juist dan mensen dan minder actief worden en de neiging hebben zich terug te trekken. Soms lukt het ook niet meer om deel te nemen aan reguliere activiteiten. Voelt men zich niet meer veilig genoeg. Andere vormen van activiteiten kunnen dan uitkomst bieden. Marieke Overkempe kan u alles vertellen over de mogelijkheden in de gemeente Deventer en in de regio Salland.

 

Het Alzheimer Café vindt plaat op locatie De Schalm, Dreef 1, 7414 EA, Deventer.
Inlopen kan vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.30 uur.
Aanmelden is niet nodig. Voor informatie neemt u contact op met Annelies van Beem via (06) 11 31 04 82 of stuur een mail: alzheimerdeventer@gmail.com.

 

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid en de ruimte is rolstoeltoegankelijk.  Ons programma is te vinden op Facebook: @AlzheimerCafeDeventer.
Voor algemene informatie kunt u bellen met Alzheimer Nederland: (033) 303 25 02

 Klik hier voor de folder in pdf formaat